3 tipy na jarní dovolenou v zahraničí | PojistovaciPoradci.cz

3 tipy na jarní dovolenou v zahraničí

Amsterdam, Berlín, Paříž. To jsou jen některé z evropských metropolí, které Češi v jarních měsících s oblibou navštěvují. Zmíněná města nabízejí řadu kulturních památek a zajímavostí, místní gastronomické speciality i příležitosti k nákupům. Výhodou je, že si při cestách v rámci Evropské unie vystačíte jen s platným občanským průkazem. Pokud nejraději cestujete na vlastní pěst, stačí si online vybrat a zarezervovat ubytování, sjednat si cestovní pojištění a zajistit dopravu. Podívejte se, kam můžete letos na jaře vyrazit.

cestovní pojištění

 

Letecky, autobusem, vlakem nebo vlastním automobilem?

Nejrychleji a za přijatelnou cenu se dnes můžete dopravit do řady evropských měst s některou z nízkonákladových leteckých společností, stačí si jen počkat na akční ceny letenek a včas nakoupit. Například se společností Ryanair se přibližně za hodinu a deset minut přesunete z Brna do Berlína. Nejlevnější zpáteční letenky seženete i za méně než tisíc korun na osobu. Do řady evropských měst se levně dopravíte i pravidelnými autobusovými linkami, využít můžete například sezónní spoje dopravců FlixBus, RegioJet nebo Eurolines. K cestování po Evropě můžete samozřejmě využít i vlak nebo vlastní automobil.

TIP: Sjednejte si cestovní pojištění online. Naše ceny zahrnují až 50% slevy.

Cesta do země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů a zábavy

Kdo ještě nenavštívil Nizozemsko, určitě by měl jako první zavítat do hlavního města Amsterdamu. Ideální pro návštěvu jsou jarní měsíce, závěr léta i začátek podzimu. Centrum města i jeho přilehlé okolí můžete pohodlně projít pěšky. Jednu z nejvýznamnějších památek naleznete hned vedle vlakového nádraží Amsterdam Centraal, a to Baziliku sv. Mikuláše. Za touto historickou stavbou se nachází nejstarší část Amsterdamu čtvrť Zeedijk. Zde můžete navštívit například nejstarší kostel Oude Kerk. Odtud se stojí za to projít kolem kanálu, který lemují nejen zdejší typické cihlové domy, ale také řada obchůdků a Coffee shopů. U kostela Oude Kerk také začíná známá čtvrť červených uliček, kde bývá ve večerních hodinách velmi rušno. Desítky klubů, restaurací a obchodů najdete například na náměstí Rembrandtplein. Za nákupy můžete vyrazit také na třídu Kalvenstraat, která vede až na náměstí Dam. Pokud si bude chtít na chvíli odpočinout od ruchu velkoměsta, zajděte si do největšího parku ve městě Vondelpark.

Rozdělené a znovu sjednocené město

Když se řekne Berlín, většině lidí se vybaví berlínská zeď, která 28 let rozdělovala východní část města od západního. Hlavní město Německa nabízí kromě zmíněných zbytků zdi také řadu historických památek i moderní architektury. Jedním z významných symbolů Berlína je Braniborská brána, kterou najdete v centru města na rozhraní dvou velkých tříd Straße des 17. Juni a Unter den Linden. Významnou stavbou a hojně navštěvovanou památkou je také budova Říšského sněmu (Reichstag). Za návštěvu stojí určitě nejznámější náměstí Alexanderplatz. Najdete zde nejen řadu kaváren a obchodů, ale také obrovské nákupní centrum Alexa. Na náměstí se můžete zastavit u hodin, které ukazují čas v různých částech světa. Pohled na celé město nabízí televizní věž (Berliner Fernsehturm), která měří 368 metrů. Z Prahy do Berlína se dopravíte pohodlně vlakem i autobusem. Z Brna je nejrychlejší spojení novou leteckou linkou společnosti Ryanair, která startuje z letiště v Brně-Tuřanech dvakrát týdně – v úterý ve 13 hodin a v sobotu ve 14:25.

Hlavní město lásky a romantiky

Za návštěvu v jarních měsících stojí také Paříž. Abyste si stihli prohlédnout všechny významné památky a muzea, budete potřebovat alespoň týden. Kdo má rád historii a umění, může začít v muzeu umění Louvre. Ani za celý den pravděpodobně nestihnete projít všechna patra muzea, proto si dopředu vyberte nejznámější exponáty. Samozřejmě nesmíte minout obraz Mony Lisy. Pokud dáváte raději přednost modernímu umění, navštivte centrum Pompidou.

Dominantou Paříže je samozřejmě také Eiffelova věž. Nenechte se odradit množstvím turistů a rozhodně vyjeďte výtahem až do třetího patra. Výhled na město stojí za to. Na vašem cestovatelském seznamu by neměla chybět ani katedrála Notre-Dame, Vítězný oblouk, budova Invalidovny a historická čtvrť Montmartre s bazilikou Sacré Coeur. K odpočinku můžete využít některý z mnoha pařížských parků, navštívit kavárnu, některou z restaurací nebo se jen tak procházet po nábřeží řeky Seiny.

Máte dotaz? Kontaktujte nás