5 důvodů, proč vyrazit k moři po letních prázdninách | PojistovaciPoradci.cz

5 důvodů, proč vyrazit k moři po letních prázdninách

Nesnášíte tropické teploty, máte omezený rozpočet nebo dáváte raději přednost místům bez návalu turistů. V těchto případech se vyplatí odložit dovolenou u moře až na září. Přečtěte si, jaké výhody má dovolená mimo hlavní turistickou sezónu.

cestovní pojištění moře

1. Nemusíte bojovat o místo na pláži

Dovolenou v září a říjnu ocení především lidé, kteří nemají rádi tlačenice. V průběhu letních prázdnin je totiž všude plno: na plážích, v hotelech, restauracích, centrech měst i na silnicích. Jakmile skončí letní prázdniny, tempo ve vyhledávaných dovolenkových destinacích zvolní. Pěkné místo na pláži najdete v klidu třeba i v deset dopoledne, číšník v restauraci vás rychleji a s úsměvem obslouží a při procházce městem si všimnete i zajímavostí, které byste v letní tlačenici snadno přehlédli.

TIP: Při cestě do zahraničí nezapomeňte na cestovní pojištění. Sjednat si ho můžete z pohodlí domova online v kalkulačce pojištění na Pojisteni.com

2. Čekají vás snesitelné teploty

Teploty pětatřicet stupňů ve stínu a na slunci ještě mnohem více jsou během léta v přímořských oblastech běžné. Především senioři, kardiaci a malé děti takto vysoké teploty snáší velmi špatně. Pobyt u moře v září a začátkem října je vhodný pro všechny, kteří se hůře vyrovnávají s tropickými teplotami. Například v Chorvatsku, Španělsku nebo Itálii se po letních prázdninách pohybují denní teploty okolo příjemných 25 stupňů. A nemusíte se bát, že budete v noci mrznout. Noční teploty obvykle klesnou pod dvacítku a můžete si užít spánek při otevřeném okně. Oproti červnu je také příjemně vyhřáté moře, nemusíte se tedy obávat, že si nezaplavete v moři. V září a říjnu máte také ideální podmínky pro aktivní dovolenou nebo prohlídku památek.

Pozor: Pokud máte rádi aktivní dovolenou, při výběru cestovního pojištění se zajímejte o seznam pojištěných sportovních aktivit. Některé rizikové sporty vyžadují připojištění!

3. Ušetříte

V hlavní turistické sezóně jsou ceny vyšponované na maximum. Více zaplatíte nejen za ubytování, ale také v restauracích, kavárnách, obchodech, na výletech nebo v půjčovně sportovního vybavení. Jakmile největší nápor turistů pomine, ceny obvykle o několik desítek procent klesnou. Větší šanci na úspěch máte i při smlouvání o ceně. Například za výlet nebo pronájem skútru mnohdy zaplatíte jen polovinu z původní ceny. Pobyt u moře po prázdninách je tedy výhodný jak pro rodiny s nižším rozpočtem, tak cestovatele, kteří si chtějí za stejné peníze užít více dní u moře.  

4. Můžete si vybírat z řady zajímavých míst

Pokud si nezařídíte letní dovolenou několik měsíců dopředu, riskujete, že nabídka zájezdů nebo ubytování bude na poslední chvíli velmi omezená. Naproti tomu v září a říjnu si můžete vybírat mezi spoustou zajímavých míst i na poslední chvíli. Pokud se chystáte vlastním autem například do Chorvatska, kde se plánujete ubytovat v soukromí, určitě budete mít z čeho vybírat. Užívat si můžete například apartmán s výhledem na moře, který je během léta beznadějně obsazený.

5. Vystřídáte se s kolegy na pracovišti

Zaměstnanci svádějí každoročně boj o termíny dovolených. Oblíbeným termínem je například začátek července, na který připadají dva státní svátky. Pokud tyto svátky vyjdou na pracovní dny, stačí si vzít pouze tři dny dovolené a získáte devět dní volna. Exponované jsou také týdny na přelomu července a srpna. Pokud si berete dovolenou až po letních prázdninách, zejména kolegové se školáky to uvítají. Body můžete získat i svého zaměstnavatele, kterému odpadnou starosti s případným hledáním zástupu po dobu dovolených.  

Máte dotaz? Kontaktujte nás