Podívejte se na neobvyklé pojistné produkty | PojistovaciPoradci.cz

Podívejte se na neobvyklé pojistné produkty

Pojišťovny nemusí nabízet jen notoricky známé cestovní pojištění, pojištění vozidel, majetku nebo zdraví. Občas narazíte na velmi zajímavé produkty. Příkladem může být pojištění, které kryje náklady spojené s léčením závažné choroby na zahraniční klinice, náklady za denní péči o nemohoucího dědu nebo i náklady na váš pohřeb.

Na pojistném trhu není mnoho skulin, které by se daly zaplnit zcela novými produkty. Občas však můžete narazit na pojištění, které je přinejmenším neobvyklé. Vybrali jsme čtyři pojistky, které kryjí velmi zajímavá rizika.

Zajištění lékařské péče od nejlepších doktorů na světě

Snad všichni se shodneme, že zdraví je to nejcennější, co máme. I když je zdravotní péče v Česku na velmi dobré úrovni, mimochodem v prestižním žebříčku Euro Health Consumer Index 2015 obsadila Česká republika skvělé třinácté místo z celkem 35 států, mohou se někteří z nás rozhodnout pro operační zákrok či léčbu v zahraničí.

Péči nejlepších doktorů na špičkových klinikách po celém světě slibuje pojištění Best Doctors od ČSOB pojišťovny. Toto pojištění hradí špičkovou péči při nejsložitějších zdravotních problémech jako je rakovina, bypass koronárních artérií, náhrada srdeční chlopně, neurochirurgický zákrok, transplantace orgánů nebo tkáně. Pojištěný získá plný servis – od předložení dokumentů přes výběr specialisty až po dopravu na specializovanou kliniku. Zajištěna je nejen úhrada lékařské péče špičkových specialistů, ale například i cesta a pobyt blízké osoby. Pojištění Best Doctors naleznete i v nabídce pojišťovny Kooperativa.

Přečtěte si také: Pojištění nástrah online života

Pojištění dlouhodobé péče ve stáří

Na začátku letošního května představila pojišťovna AEGON pojištění dlouhodobé péče ve stáří Aegon Care. Podle zjištění pojišťovny se přibližně každý čtvrtý člověk do osmdesáti let stane závislým na péči druhých. V České republice žije v současné době více než 330 tisíc lidí, kteří jsou odkázáni na dlouhodobou péči.

Rodiny, které si nemohou z finančních důvodů dovolit profesionálního ošetřovatele, jsou odkázány na vlastní zapojení se do péče. Podle pojišťovny AEGON se domácí péči o příbuzného věnuje v České republice až 250 tisíc lidí. Nová životní situace s sebou přináší i významnou změnu zaběhnutého životního stylu. Osoby pečující o své příbuzné se často musí vzdát své práce, dovolené, omezit koníčky a další aktivity.

Pojištění dlouhodobé péče Aegon Care zajistí například úhradu některých nákladů, které nelze hradit ze státního příspěvku na péči. Patří sem například nadstandardní léky a speciální výživa, komerční rehabilitace nebo nutné úpravy bytu a pořízení nadstandardních zdravotních pomůcek. S pojištěním snáze rodiny dosáhnou na pobyt v zařízeních soukromého typu či na zajištění občasné péče a výpomoci v domácnosti. 

TIP: Pojistit si také můžete hrob, psa nebo kočku

Pojištění pro vyrovnání účtu za pohřeb

Myslet ještě v plné síle na vlastní pohřeb může mnohým připadat jako nesmysl. Ale pro ty, kteří chtějí být připraveni na všechny životní situace, může přijít vhod pojištění pohřbu Pieta 2014 od České pojišťovny. Při sjednání pojištění zaplatíte určitou částku (jednorázové pojistné) a máte jistotu, že po smrti uhradí pojišťovna účet za váš pohřeb. Pojišťovna se postará o náklady na vypravení pohřbu až do výše sjednané pojistné částky. Ta se může pohybovat od 20 tisíc do jednoho milionu korun. Pokud skutečná výše nákladů na pohřeb nedosáhne sjednané pojistné částky, zbylé prostředky vyplácí pojišťovna obmyšlenému (pozn. osoba, která není pojištěným, ale je oprávněna přijmout pojistné plnění). Pojištění pohřbu Pieta 2014 si mohou sjednat lidé ve věku od 25 do 80 let. Pojištění pohřbu poskytuje například i Pojišťovna České spořitelny.

Poskytovatel výhry se nemusí obávat

A nyní již k radostnějším životním situacím. Každý golfista sní o úderu, kdy trefí obtížnou jamku hned prvním odpalem. Celému flightu v ten moment spadne čelist… a pravděpodobně i tomu, kdo poskytl cenu za výhru v soutěži Hole in One (pozn.: soutěž, kdy hráč získá speciální cenu při zásahu určité jamky s obtížností par 3 jedním úderem na první ránu). Za tento výkon obvykle získá golfista hodnotnou cenu. Konkrétním příkladem výhry je byt v Hostivaři v hodnotě dva miliony korun, o který se hraje v průběhu turnajové série „FINEP HCP středa“ v areálu Golf Hostivař od 13. 4. do 19. 10. 2016. Běžně se také hraje o zájezdy, auta nebo tučnou finanční odměnu. Poskytovatel ceny se může pojistit pro případ, že bude zahrána Hole in One. Toto pojištění nabízí například Allianz pojišťovna a Česká pojišťovna.

Zdroj: Pojisteni.com

Máte dotaz? Kontaktujte nás