Pojištění domácího mazlíčka ušetří spoustu starostí | PojistovaciPoradci.cz

Pojištění domácího mazlíčka ušetří spoustu starostí

Nástrahy v podobě úrazů, nemocí i omylem rozbitých cenností nečíhají jen na lidi, ale i na domácí mazlíčky.

Váš pejsek nebo jiný mazlíček může náhle onemocnět, být otráven pesticidy, pokousán jiným zvířetem, sražen autem nebo kolem. Může si také rozříznout tlapku po šlápnutí na rozbitou láhev, štípne ho vosa nebo se nakazí od jiného nemocného zvířete.

Na naše mazlíčky číhají i spíše lidské nemoci jako je rakovina, nádory, bolesti kloubů, ochrnutí, zlomeniny, natrhnutí vazů a podobně. Důležité je uvědomit si že zejména letos je vysoký výskyt klíšťat a na klíšťovou encefalitidu není pro pejsky žádné očkování, na rozdíl od kyjské boleriózy a ochranný obojek vždy nemusí k odpuzení klíštěte postačit.

Pojištění nákladů na léčbu

Náklady na léčení úrazů a nemocí pejsků a kočiček bývají vysoké. Pojištění nákladů na veterinární léčbu tak vám vždy dá jistotu, že svému zvířecímu příteli budete moci zajistit takové lékařské ošetření a péči, kterou bude potřebovat, aniž by to zruinovalo rodinný rozpočet nebo jste nakonec museli dát vašeho miláčka utratit. Náklady na veterinářskou péči se pohybují od 3 000 až do 60 000 Kč, v některých případech i více. 

Kromě pojištění nákladů na veterinární léčbu pejska nebo kočičky si navíc můžete sjednat pojištění odpovědnosti za škodu z držby pejska nebo kočičky.

Pojištění odpovědnosti za škodu 

Žádný majitel zvířátka si nemůže být jistý, že svého miláčka vždy uhlídá tak, aby nedošlo k nějaké nehodě.  Mnoho úrazů může vzniknout i vám jako majiteli a dalším zúčastněným osobám, které se třeba snaží zabránit psí rvačce. Další úrazy nebo škody na majetku či zdraví zúčastněných vznikají při střetu s autem, kolem, chodcem, malým dítětem, způsobení škody třeba na zahrádce souseda při honění zajíce nebo kočičky, případně i škody způsobené při návštěvě rozbitím cenné vázy, rozkousáním obuvi atd. Zde si musíme dávat pozor i na ustanovení Občanského zákoníku i o citové újmě v případě poškození, rozbití „milovaného předmětu“. 

Pokud by váš pejsek nebo kočička způsobili škodu na zdraví, škodu na věci nebo finanční škodu, tak tuto za Vás pak pojišťovna uhradí. Pojistka odpovědnosti za škodu činí například pro pejska 853.- Kč. Kromě pejsků, kočiček a jiných domácích mazlíčků si můžete  pojistit třeba také koně

Rád vyberu pojištění přesně na míru pro vás i vašeho domácího mazlíčka. Kontaktovat mě můžete na telefonu 603 96 44 00 nebo na e-mailové adrese korinek@e-finance.eu .

Michal Kořínek

Máte dotaz? Kontaktujte nás