Pojišťovací část finanční skupiny Wüstenrot v České republice koupí Allianz pojišťovna | PojistovaciPoradci.cz

Pojišťovací část finanční skupiny Wüstenrot v České republice koupí Allianz pojišťovna

Praha, 8. září 2015

Pojišťovací část finanční skupiny Wüstenrot v České republice koupí Allianz pojišťovna. Součástí transakce je kromě prodeje akcií životní (Wüstenrot, životní pojišťovna, a.s.) i neživotní pojišťovny (Wüstenrot pojišťovna, a.s.) strategické partnerství mezi Allianz pojišťovnou a bankovní částí skupiny Wüstenrot, která zůstává nadále v rukou stávajících vlastníků. Nové partnerství umožní pojišťovně Allianz využívat k prodeji pojistných produktů i obchodní síť bankovní skupiny Wüstenrot. Ta bude naopak využívat sítě Allianz k prodeji svých hypotečních úvěrů a stavebního spoření.

Jde o strategické převzetí společností, jejichž produkty jsou blízké těm našim a které mají i stejnou obchodní filosofii, podle níž je vždy na prvním místě zákazník,“ říká předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad. „Značka Wüstenrot reprezentuje kvalitu a výbornou reputaci a jsem přesvědčený, že ti, kteří s ní v minulosti spojili ochranu svých rizik, budou příjemně překvapeni řadou novinek, které k nim proniknou právě díky spojení s jednou z největších světových pojišťoven,“ dodává Strnad. Všechny dosavadní smlouvy klientů obou pojišťoven skupiny Wüstenrot zůstávají nadále v platnosti.

„Skupina Wüstenrot se nyní bude naplno věnovat rozvoji své bankovní části. Očekáváme, že obchodní partnerství s Allianz nám umožní soustředit se na jádro našeho podnikání, tedy na produkty a služby spojené s financováním bydlení,“ komentoval prodej předseda představenstev české finanční skupiny Wüstenrot Pavel Vaněk. „Wüstenrot chce zároveň pro své klienty zachovat nabídku širokého portfolia služeb, které přijdou vhod v každé životní situaci. Proto bude i nadále nabízet svým klientům profesionální pojišťovací služby, které bude dodávat Allianz. Heslo „finanční zabezpečení pod jednou střechou“ tedy i nadále zůstává v platnosti,“ uvedl Vaněk.

Transakce, jejíž cenu ani jedna ze stran nebude komentovat, ještě podléhá schválení České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Poradcem skupiny Wüstenrot&Württembergische AG při prodeji byla společnost KPMG.

 

Zdroj: tisková zpráva Allianz pojišťovny, a. s.

Máte dotaz? Kontaktujte nás